Visum Cambodja

Cambodja visumVooraleer je naar Cambodja vertrekt, is het voor iedereen nodig om een visum aan te vragen.
Geen nood! Je moet daarvoor niet speciaal naar Brussel of een andere grootstad afzakken om daar naar de ambassade van Cambodja te gaan.

Hieronder staan de verschillende mogelijkheden voor een visum naar Cambodja opgesomd.

E-visa

Cambodja E-visaDe eenvoudigste manier is om een E-visum aan te vragen.
Via deze website (helemaal naar onder scrollen) kan je dit eenvoudig doen. Een elektronisch visum aanvragen, kan via de computer, een tablet en zelfs via smartphones.

Om een E-visa aan te vragen moet je je gegevens invullen (hou zeker je passport bij de hand), een recente foto in JPG formaat bij je applicatie toevoegen en een passport hebben dat nog tenminste 6 maanden na je bezoek aan Cambodia geldig is.

Eens al deze gegevens zijn ingevuld en doorgestuurd, wordt er gevraagd om een betaling van 37 USD door te storten, wat neer komt op ongeveer 33 euro.

Wanneer de gegevens zijn goedgekeurd en de betaling is geslaagd, krijg je binnen de drie dagen een conformatie en krijg je je E-visa naar je E-mail adres toegestuurd.
Dit visa kan je vervolgens uitknippen en in je passport nieten, zodat je het zeker niet vergeet mee te nemen.

Het is trouwens geen probleem als het visum niet in kleur is afgeprint.

Visum Cambodja bij aankomst

Visa on arrival cambodjaEen tweede mogelijkheid is om voor een ‘Visa on arrival‘ of ‘Visa bij aankomst‘ te opteren.

Hierbij moet je, na aankomst in Cambodia, in een lijn wachten om een visum te verkrijgen. Betalen kan in USD. De prijs voor een toeristenvisum (maximaal 3 maanden in Cambodia verblijven, met één toegang.) ligt op 30$, een business visum kost 35$.

Meer vragen – Visum Cambodja?

Voor meer vragen of specifieke vragen over een visum of toegang tot Cambodja kan je altijd naar de koninklijke Cambodjaanse ambassade in Brussel bellen. Dat kan op het nummer + 32 2 772 03 72.