Van de luchthaven naar Siem Reap

Angkor Wat - Siem Reap - Tuk TukEens je bent geland in de Siem Reap International Airport weet je niet wat je overkomt. De vrij ongeregelde luchthaven moet je zeker ook gezien hebben. Zo worden uitstappende passagiers bijna gemengd met passagiers die naar hun vliegtuig stappen. En dat leidt natuurlijk tot grappige taferelen.

Eens je je visum hebt getoond (of aangekocht) mag je het land betreden. De relatief kleine luchthaven werkt vlot en je baggage kan je dus ook snel terug in handen krijgen.
Eens je buiten bent moet je natuurlijk nog naar je verblijfplaats toe, die onwaarschijnlijk in het centrum (of iets daarbuiten) van Siem Reap ligt.

 

Tuk Tuk naar je accommodatie

Tuk tuk angkor wat Cambodja siem ReapMisschien had je het al door, maar deze luchthaven werkt niet zoals de meeste andere luchthavens. Taxi’s zijn een uitzondering.

Ze zijn er wel degelijk, maar ze zijn vaak een pak duurder en trager dan de alom vertegenwoordigde tuktuk’s.

Een tuktuk is een vervoersmiddel dat in heel wat Aziatische landen te vinden is. Echter zijn ze in ieder land wel ietsje anders.
In Cambodja is een tuktuk een brommertje die een soort tweewielige koets voorttrekt waar de passagiers in plaatsnemen.

Als je naar Cambodja reist, dan ben je waarschijnlijk toch wel een beetje avontuurlijk. Wij raden dan ook aan om de tuktuk zeker te nemen.
Ze zijn goedkoop, snel en ze weten perfect waar je moet zijn.

In veel gevallen kan de accommodatie waar je verblijft ook een tuktuk voor je regelen tegen een vooraf afgesproken prijs.

 

Tuktuk naar de tempels

tuktuk angkot watAls je in Siem Reap bent is het natuurlijk zonde om niet op bezoek te gaan naar de Angkor Wat tempels. Er zijn vele mogelijkheden, en volgens ons is het nog altijd het best (en aangenaamst) om een tour te boeken. Natuurlijk kan je ook zelf je bezoek regelen, via de tuktuk.
Heel wat ‘tuktuk drivers’ willen gerust een hele dag met jou rondtrekken door de verschillende tempels. Dat kost je dan tussen 10 en 20 dollar. Let wel op dat je hierbij geen voedsel, drinken en gids krijgt.
Temperaturen in Cambodja lopen aardig hoog op, dus voldoende drinken is een noodzaak en airco is eigenlijk ook geen overbodige luxe.

De tuktuk eigenaar zal je aan een tempel droppen om je vervolgens aan het eindpunt van die bepaalde tempel terug op te halen. Je kan de tempel helemaal op eigen houtje verkennen en zo lang wegblijven als je wilt. Als ze moe worden, zullen ze wel een dutje doen.