Tonle Sap drijvend dorp

Tonle sap meer - steltenwoningen en drijvend dorpIn en rond Siem Reap is er natuurlijk heel wat meer te doen dan alleen de Angkor Wat tempels. Een must en absoluut een unieke ervaring is een drijvende dorp op het Tonle Sap meer te bezichtigen.

Als je de kaart van Cambodja, en meer bepaald die van Siem Reap, er al eens bij nam zie je dat onder deze stad een gigantisch meer ligt. Hoe zuidoostelijker je gaat, hoe smaller het meer wordt. Uiteindelijk mondt het gigantische meer uit in de Mekong rivier en dat mondt op zijn beurt uit in de zee, nadat het door Vietnam is gelopen.

Op het Tonle Sap meer staan heel wat steltenhuisjes. Het dorp dat zich in deze regionen heeft gesettled heeft het slim bekeken. In elk seizoen (droog- of regenseizoen) is er altijd voldoende voedsel in het meer te vinden. Naast deze inkomstenbron is er ook nog het toerisme en de mogelijkheid om de rijstvelden te irrigeren met het water uit het meer.

De huizen staan op stelten van meer dan zes meter hoog! In het regenseizoen zal je daar niets van merken, maar in het droge seizoen zal je zien dat het water heel wat meters is gezakt.

 

Tour boeken

De eenvoudigste manier om een bezoekje te brengen aan het steltendorp is door een tour te boeken. Al vanaf iets minder dan 20 euro heb je een volledig gevulde dag, vervoer inclusief!

BOOTTOCHT + KANOVAREN
54,50 euro
Volledige dag durende trip
Pick-up en drop-off
Voeding inbegrepen
Gids inbegrepen
Tour door de drijvende dorpen
AVOND CRUISE TOUR + AVONDETEN
32,80 euro
4 uur durende trip
Pick-up en drop-off
Voeding inbegrepen
Gids inbegrepen
Tour door de drijvende dorpen
AVONDCRUISE
Vanaf 19 euro
Meerdere opties mogelijk
Hapjes + drankjes inbegrepen (BBQ bij de 25 euro cruise)
1,5 uur of 2,5 uur durende trip
 
 

 

Hoe ga ik naar het Tonle Sap meer?

Het Tonle Sap meer ligt helemaal niet ver van het centrum van Siem Reap. Vanuit Siem Reap neem je snelweg nummer 63. Deze leidt automatisch naar de ingang van het meer.
Natuurlijk kan je ook gewoon een tuktuk huren en die naar jouw eindbestemming laten brengen.

Vanaf de rand van het meer moet je een bootje zien te huren.

Let op: vaak worden toeristen die zelf een bootje willen huren een kat in een zak verkocht. De verhuurders vertellen je dat er taksen of belastingen extra betaald moeten worden en zo ben je al gauw enkele tientallen tot honderd euro kwijt!
Soms willen je ze ook gewoon niet vervoeren voor een bedrag dat minder is dan ze vragen. Ze weten immers dat je geen andere keuze hebt…
Door een tour te boeken zul je dit probleem niet hebben.

 

Uitzicht

Angkor Wat Cambodja drijvend dorp tonle sap meerAngkor Wat Tonle Sap meer cambodja

Tonle Sap mee cambodja drijvende dorpenTonle Sap cambodja meer

Tonle Sap steltendorp

Tonle Sap drijvend dorp Cambodja