Ta Prohm

Ta ProhmTa Prohm was de tempel die het meest werd gebruikt in de Tomb Raider film, die wereldwijde bekendheid verwierf voor de Angkor Wat tempels.
Ta Prohm werd gebouwd tussen de twaalfde en dertiende eeuw en is de enige tempel die vrijwel onveranderd is gebleven. De meerderheid van de Angkor Wat tempels zijn immers veel toegankelijker gemaakt door het verwijderen van overwoekering en junglebegroeiing. De bomen en planten die zich doorheen de gebouwen hebben geworteld zijn nochtans een publiekslieveling. Ta Prohm is een van de meest bezochte tempels in het gehele Angkor Wat complex.

De meeste andere tempels zijn zo sterk verandert omdat de natuur het complex bijna volledig had verwoest. In Ta Prohm zijn er natuurlijk ook verbeteringswerken uitgevoerd, maar is toch een groot deel van de oorspronkelijke natuur ook bewaard gebleven.

 

Ligging

De ‘overwoekerde tempel’ ligt op ongeveer één kilometer van het centrum van de Angkor dynastie: Bayon (Angkor Thom).

Je kan er eenvoudig naartoe stappen, maar door de broeierige hitte is een vooraf geplande tour of een ritje met de tuk tuk wel een pak aangenamer en informatiever.

De volledige tempel is ongeveer 650 meter breed en 1000 meter lang, maar je kan er nog heel wat meer lopen. De gehele tempel bestaat immers uit honderden kleine gangetjes die je doorheen en rondom de hele tempel leiden.
Hoewel er heel wat begroeiing is rond deze tempel, is het toch die ene, gigantische boom die de aandacht vaak trekt. Deze vind je aan de uitgang van het complex (of de ingang; te zien van waar je begint.)
Vergeet zeker je fototoestel niet om te poseren naast de befaamde tempel. Er is een platform gemaakt naast de grote boom, zodat ook jij je als Angelina Jolie mag voelen al die jaren geleden.

 

Uitzicht

Ta Prohm overwoekerde tempelTa Prohm tempel binnenin

Cambodja Angkor Wat ta prohmTa Prohm Cambodja

Ta-Prohm-angkor-watTa Prohm angkor wat