Reisverzekering

ReisverzekeringEen reisverzekering aanschaffen is altijd een goed idee. Je weet immers nooit wanneer ziekte, ongeval of een onverwacht feit zich afspeelt waardoor je je vlucht mist of moet annuleren.
Daarnaast kan er in een ver land, zoals Cambodja, best ook eens nagedacht worden over mogelijke ongelukjes die kunnen gebeuren.

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat een reisverzekering geen weggegooid geld is. Hoe vaak ik al ‘oef’ heb kunnen zeggen, omdat ik een reisverzekering had… Ik kan het niet meer op beide handen zeggen!

Hieronder zie je enkele mogelijkheden voor een reis- of annulatieverzekering (of combinatie) aan te schaffen. Voor zo’n kleine prijs moet je het natuurlijk ook niet laten, want een verloren vlucht of een ongeluk kost je natuurlijk een pak meer.

 

Overzicht van reisverzekeringen

TIJDELIJKE REISBIJSTANDS VERZEKERING
20 euro
Hulpverlening en vergoeden van de medische kosten
Vergoeding van medische kosten in België
Repatriëren v/h slachtoffer met een verzekerde medereiziger
Vakanties tot 45 dagen verzekerd
TIJDELIJKE ANNULATIEVERZEKERING
35 euro
Vergoeding tot 1500 p.p. bij annulatie
Wijzigingkosten
Vergoeding van vakantiedagen
 
JAARLIJKE ANNULATIEVERZEKERING + BAGAGE
235 euro
Bagage is verzekerd voor maximum 1 250 €, handbagage, gsm's en laptops inbegrepen
Dekking van 2 500 € per persoon
Wijzigingskosten
 

 

Klik hier voor het complete overzicht aan reisverzekeringen en annulatieverzekeringen.

Klik hier voor het overzicht aan annulatieverzekeringen.

 

Situaties waarin een reisverzekering belangrijk is

Hieronder enkele schetsen waarin een reisverzekering van pas kan komen:

  • Je bent ziek op de dag van vertrek. De reisverzekering betaalt je de volledige vlucht terug. Heb je geen reisverzekering? Dan krijg je niets terug. Dat geld trouwens ook voor een sterftegeval in de familie, te laat aankomen op de luchthaven, …
  • Je hebt een ongeluk op reis. Je wordt zo snel mogelijk gerepratieerd én je krijgt de beste ziekenhuiszorg, naar Belgische normen. Daarnaast is er binnen 24u een arts ter plaatse. Bij hospitalisatie wordt ook gezorgd voor eventuele kinderopvang.
  • Je wordt bestolen op reis.
  • Je bagage is tijdens de vlucht gestolen, beschadigt of komt veel te laat aan. Een reisverzekering met bagageverzekering zorgt voor terugbetaling van alle spullen.
  • Natuurrampen kunnen overal en altijd gebeuren. Door je ook te verzekeren voor natuurrampen krijg je hotelkosten + vliegtuigkosten + eventuele ongevallen allemaal terug betaald!
  • Huur je een auto? Zorg dan dat deze ook verzekerd is. Vaak is het goedkoper om deze op voorhand al te verzekeren. (De bedrijven die auto’s verhuren vragen makkelijk 200% duurder .)