Pub street

Pub street Cambodja Siem ReapVoor de feestbeesten onder ons is er meer dan genoeg te beleven in Cambodja. Alle clubs, cafeetjes, bars en enkele restaurants zijn te vinden in de befaamde Pub Street. Dé uitgangsplek in Siem Reap.
De straat is heel eenvoudig te vinden door grote verlichte letters die Pub Street aankondigen. Als je deze niet meteen kan vinden vind je de uitgaansbuurt ongetwijfeld door de horde tuktuk’s die geduldig zitten wachten om dronken toeristen naar hun hotel te voeren.
Iedereen in Siem Reap kent Pub Street, dus als je met de fiets bent of te voet kan je natuurlijk ook altijd richtingsaanwijzingen vragen.

 

Pub Street is dagelijks geopend. Overdag is er niets speciaals te doen. Voornamelijk restaurantjes en cafeetjes om aan de enorme hitte te kunnen ontsnappen.
‘s Avonds barst het feest iedere avond echter weer los!

Pub Street is wellicht nog het best te vergelijken met de Overpoort in Gent. Een niet al te lange straat die ‘s nachts vrijwel autoloos is, maar wel vol staat met feestende mensen. Meestal zijn er toeristen te vinden, maar tegenwoordig vinden ook Cambodjanen de weg naar de straat.

 

Prijs

Pub street Angkor WatBij de meeste pubs is er geen toegangsprijs te betalen en kan je genieten van de modernste liedjes die op hoog volume uit de boxen knallen. De kostprijs van drank is echter wel aanzienlijk duurder dan in België.
Hoewel Cambodja enorm goedkoop is, profiteren de pubs in Pub Bar enorm van de dure alcohol en zijn de prijzen te vergelijken met Amerika. Gemiddeld betaal je 4 tot 6 euro voor een biertje. Eén of twee euro duurder voor een cocktail.

 

Let op

Angkor Wat Pub StreetToen ik in Cambodja was kreeg ik geregeld de waarschuwing dat je wel moet opletten voor mannen of vrouwen die aan Pub Street staan en die drugs proberen te verkopen.
Persoonlijk zag ik er geen enkele, maar in zo’n landen is dat natuurlijk altijd opletten geblazen.

Het verhaal gaat rond dat ze een soort drugs verkopen die eigenlijk een mengsel is, waardoor je te veel zou nemen en ernstig ziek zou kunnen worden.
Zoals ik al zei heb ik daar niet het minste van gezien, dus laat je gewoon gaan maar blijf op het rechte pad.