Inentingen Cambodja

Cambodja inentingenIn tegenstelling met België en Nederland is Cambodja niet zo ontwikkeld als de lage landen. Daardoor is het soms verstandig om enkele vaccinaties of inentingen aan je dokter te vragen vooraleer je op reis vertrekt. Doe dit wel tijdig, want je lichaam heeft voldoende tijd nodig om anti-lichamen aan te maken.

In feite heb je geen enkele verplichte inenting nodig, dus mocht je een beetje te laat voorzorgsmaatregelen hebben genomen hoef je daar niet te zwaar aan te tillen.

Voorkomen is echter beter dan genezen, dus misschien zijn sommige inentingen wel handig. Ook voor als je veel reist, want de meeste inentingen hoef je maar één keer om de zoveel jaar te gaan halen of zelfs nooit meer.

 

Aangeraden inentingen

Cambodja vaccinatieBepaalde inentingen zijn aan te raden. Zeker bij een langer verblijf.

Inentingen Cambodja ongeacht verblijfsduur

Een all-in-one vaccinatie tegen difterie, tetanus en polio (DTP) is aangeraden. Dit vaccin kan je zelf op de dag van vertrek nog krijgen. Eenmaal je een DTP prik hebt gekregen, is deze goed voor tien jaar.

Inentingen tegen hepatitis A en eventueel tegen de mazelen zijn ook aangeraden als je die nog niet eerder toegediend hebt gekregen.

 

Inentingen Cambodja bij verblijf langer dan twee weken

Hepatitis B kan je meteen het best combineren met een hepatitis A inenting. Meestal is beiden kopen trouwens een pak goedkoper dan afzonderlijk A of B te kopen.

Een inenting tegen tuberculose bij langere verblijven kan ook aangeraden worden.

Rabiës of hondsdolheid is ook een goed idee, aangezien er toch vrij veel loslopende honden te vinden zijn. Vooral als je een beetje buiten het centrum verblijft.

 

Malaria

Malaria CambodjaIn Cambodja zitten malariamuggen. Bij een kort verblijf hoeven malariatabletten niet, maar voorzie je wel van een muggennet of anti-muggen zalf.
Malaria muggen zijn alleen ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege morgen actief. Het is dus belangrijk dat je in deze periodes het voorzichtigst bent.

Vraag je dokter om advies en meer uitleg.