Hotel naar Angkor Wat

hotel naar angkor watEr zijn geen hotels of verblijfplaatsen in de onmiddellijke omgeving van het Angkor Wat complex. Daardoor moet je zeker en vast vervoer regelen tussen jouw verblijfplaats en de tempels.
Indien je gewoon een snelle uitstap naar de tempels wilt doen kan je dat zelf regelen met een tuk tuk.
Anderzijds is het misschien beter om een beetje op voorhand te plannen en een tour te boeken. Je betaalt dan wel iets meer, maar dan krijg je voor ongeveer vijf euro extra ook nog eens lunch en een gids inclusief.

 

Tour boeken

angkor wat tourVolgens ons is het het best om een tour te boeken omdat je je dan van niets meer zorgen hoeft te maken. Alles wordt voor jou geregeld.
Je wordt op een bepaald moment van de dag opgehaald (‘s morgens voor een lange tour, ‘s middags voor een kortere tour) in een airgeconditioneerd voertuig. Vervolgens word je door een gids begeleidt doorheen de verschillende tempels van Angkor. Rond de middag word je voorzien van een stevige lunch en verfrissende drankjes in een restaurant dat uitzicht geeft op de tempels.
Tijdens de gehele tour krijg je ook water of andere drankjes en kleine snacks. Eens je alles hebt gezien word je terug thuis afgezet.
De prijs van 20 euro (dagpas) voor de tempels zit in de tour inbegrepen. Het eten en drinken uiteraard ook.

Tours beginnen rond 30 à 35 euro (en zijn dus goedkoper dan zelf alles regelen!). Voor een overzicht van alle tours kan je hier een kijkje nemen.

 

Tuk tuk regelen

angkor-wat-tuk-tukDe tweede mogelijkheid is om zelf van je verblijfplaats naar de tempels te gaan met behulp van een tuk tuk.
Aan de receptie van je hotel kan je vragen of zij een tuk tuk voor je willen regelen, maar mocht dat niet lukken dan kan je zelf ook altijd enkele chauffeurs aanspreken.
De meeste bestuurders bieden een grote en kleine tour aan. De kleine tour doet ongeveer de helft van alle tempels aan. De grote tour doet (bijna) alle tempels aan.
Voor de kleine tour betaal je iets van een 10 à 15 euro. Voor de grote tour ligt dat tussen 20 en 30 euro.
Daarbij moet je wel nog 20 euro (dagpas) bij rekenen voor de tempels. Daarnaast komt ook nog de prijs voor drank en voedsel.

Let op: zij brengen je alleen van tempel tot tempel. Ze gaan niet mee binnen en ze zijn dus geen gidsen! Er is ook geen lunch of drinken inbegrepen.

Eens je de tempels op je eigen tempo hebt bezocht staat je chauffeur je gewoon op te wachten aan de uitgang van de tempel.