Cambodja

Het koninkrijk Cambodja (Cambodia) is een prachtig land dat voornamelijk bekend staat om zijn duistere verleden en de prachtige Angkor Wat tempels.
De Angkor Wat tempels zijn door toedoen van de “Lara Croft – Tombraider” films verheven tot een must-see.
Momenteel staan de tempels zelf op nummer één van enkele toonaangevende reismagazines en reiswebsites als mooiste plek om naartoe te reizen!

Het Angkor complex bevindt zich in Siem Reap, de derde grootste stad van Cambodja.
De hoofdstad van Cambodia is Phnom Penh, daar kan je onder andere naar de ‘Killing fields‘ op bezoek gaan.
Op deze plek werden massamoorden uitgevoerd onder het Pol Pot regime. Choeung Ek is wellicht het grootste massagraf en ligt vlakbij Phnom Penh.
In totaal zijn er meer dan vierhonderd killing fields gevonden over heel Cambodia, waar de stoffelijke overschotten van meer dan één miljoen Cambodjanen in werden terug gevonden.
Bij vele van deze Killing Fields kan je de skeletten van de mensen nog terug zien.

 

Naast deze twee toeristische trekpleisters is het zeker aangeraden om ook nog even te ontspannen aan de prachtige stranden van Cambodja.
De witte stranden met prachtige azuurblauwe wateren doen je wegdromen en de kans om enkele tropische vissen of vogels langs te zien komen zit er dik in.

Zoals je ziet is er heel wat te zien in Cambodia. Van cultuur tot ontspanning, er is voor ieder wel wat.
Daarnaast is het voor Westerse toeristen de ideale bestemming, aangezien het er spotgoedkoop is en heerlijk eten en vertoeven is.

Wil je graag een uitgebreide reisgids over Cambodja lezen? Kijk dan zeker eens op Checkoutsam.be! Een uitgebreide en informatieve gids en blog met heel wat interessante artikels.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.