Cambodja klimaat

Klimaat CambodjaHet klimaat in Cambodja kan zonder twijfel worden omschreven als een tropisch klimaat.
In België zijn er vier seizoenen. In Cambodja zijn er eigenlijk maar twee. Het regenseizoen en het droge seizoen. Het droge seizoen kenmerkt zich dan nog eens door twee sub-seizoenen; het koele droge seizoen en het hete droge seizoen.

Van juni tot midden oktober is het het regenseizoen met gemiddelde temperaturen tussen 27 en 35 graden celcius.
Vanaf midden oktober tot eind mei begint het droge seizoen, met het koele droge seizoen van midden oktober tot eind februari (tussen 17 en 27 graden celcius) en het hete droge seizoen van maart tot eind mei (tussen 29 en 40 graden celcius).

 

Regenseizoen

Regenseizoen cambodjaLaat je niet afschrikken door het regenseizoen!
Als het in België regent is dat meestal een volledige dag. In Cambodja begint de regenval maar tegen de namiddag en is die normaal maar kort van duur.
Daarbij is het leven in Cambodja tijdens dit regenachtige seizoen in bloei en is de natuur veel mooier dan in het droge seizoen.

Het regenseizoen is meestal het minst drukke seizoen in Cambodja. Ideaal als je dus geen overvolle tempels of natuurreservaten wil gaan bezoeken.

Een droom voor fotografen!

 

Droge seizoen

warm seizoen droog seizoen cambodjaAngkor Wat bezoeken rond kerstmis is ideaal. Het is eens wat anders dan een witte kerst!
Tijdens de maanden december tot februari is de temperatuur in Cambodja perfect en kan je makkelijker buitenkomen dan in de overgang van het koele naar het hete sub-seizoen.

December en februari zijn wel de drukste maanden om Cambodja te gaan bezoeken. Het is dus een beetje kiezen waar je voorkeuren liggen…