Angkor Wat zonsopgang of ondergang

Een must voor iedereen die de Angkor Wat tempels gaat bezoeken is om de tempels te bezichtigen bij zonsopgang of zonsondergang.
De mysterieuze tempels bieden nog meer magie aan iedereen die ze ‘s morgens vroeg komt bekijken.

Je hotel of accommodatie kan dit zeker voor je regelen; en anders staat er altijd wel een tuk-tuk voor je klaar om je in alle vroegte naar de tempels te brengen.

 

Hoe ziet de dag er uit?

Siem Reap zonsopgang
Geduldig wachten…

Sta vroeg genoeg op.
Het hangt natuurlijk wel allemaal af van het seizoen waar je Angkor Wat komt bezoeken, maar meestal is het al erg vroeg dag in Cambodia.
Om er het meeste uit te halen is het natuurlijk aangeraden om reeds bij Angkor aan te komen als het nog duister is.
Rond 6u ‘s morgens zou je toch moeten aankomen bij de tempels. Reken daarbij ook nog dat er voldoende tijd nodig is om naar de tempel te stappen en je een goed plekje te zoeken om het prachtige fenomeen gade te slaan.
Sommige mensen zullen je vertellen dat het heel druk is bij Angkor Wat in de morgen, en spijtig genoeg is dat ook waar. Echter is het écht wel de mooiste en het meest indrukwekkendste om te zien bij zonsonder- of opgang, dus wij raden aan om de kleinere tempels voor later op de dag te houden. Je zou natuurlijk ook gewoon meerdere dagen vroeg kunnen opstaan en nog enkele andere tempels bij zonsopgang kunnen bezichtigen.

Vanaf 10 à 11u ‘s morgens wordt het heel heet in het Angkor complex. Zorg dus dat je voldoende water bijhebt en eventueel een zonneparaplu. Vergeet zeker ook de zonnebrandolie niet, want de zon in Cambodia is absoluut genadeloos.

 

Sfeerbeelden

Hieronder enkele mooie foto’s die wij hebben kunnen maken van onze unieke ervaring met de zonsopgang in Cambodia.

 

Zonsopgang van op afstand. Angkor Wat - Siem Reap
Zonsopgang van op afstand.
Angkor Wat - Zonsopgang
Zonsopgang
Zonsopgang
Zonsopgang met een van de bewoners.

Leave a Reply

Your email address will not be published.